Darters George en Mitchell winnen koppeltoernooi Dutch Open

Darters Richie George en Scott Mitchell hebben het koppeltoernooi gewonnen van de Dutch Open in Assen. Ze waren in de finale met 5-2 te sterk voor Jamie Hughes en Willem Mandigers. Laatstgenoemde was de beste Nederlander op de eerste dag. Aan het koppeltoernooi deden 1014 paren mee.

In de halve finale wonnen George en Mitchell van Dafydd Edwards en Mitch Butler met 4-0. Hughes en Mandigers versloegen Martin Atkins en Scott Waites met 4-2. Het duo Stephan Gerritsen en Ahmady Ahmaddy haalde de kwartfinale. De paren Co Stompé/Michel Helder en Jimmy Hendriks/Paul Brown vlogen eruit in de achtste finales.

Bij de dames waren het uiteindelijk Lorraine Farlam en Anastasia Dobromyslova die de finale van Deta Hedman en Fallon Sherrock wisten te winnen. Het werd 4-3. In de halve finales zagen we drie Nederlandse dames terug. Tamara Schuur verloor samen met haar Noorse koppelpartner Rachna David van Hedman en Sherrock. Het Frieze koppel Elbrich Halbersman en Jacquline Draaisma kwam verloor in de halve eindstijd van de latere kampioenen.

Zaterdag en zondag worden de toernooien in het enkelspel gespeeld. 2434 heren en 279 dames verschijnen aan de oche in Assen. De titelverdedigers zijn Scott Waites en Trina Gulliver.