Rapper Tupac wilde jedi spelen

Tupac Shakur heeft ooit auditie gedaan voor de rol van jedimeester Mace Windu in Star Wars: Episode 1 - The Phantom Menace uit 1999. Dat blijkt uit een recent interview met Rick Clifford, die als technicus voor platenlabel Death Row Records werkte, schrijft muziekblad Rolling Stone. De rapper deed auditie maar zag de rol uiteindelijk naar Samuel L. Jackson gaan.

Wanneer Tupac auditie deed is onduidelijk. De opnames van The Phantom Menace gingen in 1997 van start, nog geen jaar nadat de rapper werd doodgeschoten.

"Tupac kwam erachter dat ik werkte voor Brian Austin Green, die een rol had in de serie Beverly Hills, 90210, en dat ik aan een paar films had gewerkt", zegt Clifford. "Hij wilde het altijd over zijn filmcarrière hebben. Op en dag vertelde hij me dat hij moest auditeren voor George Lucas. Duim maar voor me, zei hij."

Tupac speelde in zeven films, waaronder Poetic Justice uit 1993, tegenover Janet Jackson. Bullet uit 1996, en Gridlock'd en Gang Related uit 1997, kwamen postuum uit.


Rapper Tupac wilde jedi spelen (Foto: Novum)