Schumi hielp dochter vriend, familie dankt fans

Hoewel Michael Schumacher nog steeds in coma wordt gehouden en er geen significante veranderingen worden gemeld van zijn nog immer 'kritische, maar stabiele toestand', weet de Duitse liveblog op Focus.de verschillende zaken te melden die het vertalen waard zijn.

De officier van justitie van Albertville, Patrice Quincy, meldde een Franse krant dat het onderzoek naar het ongeluk nog gaande is, maar dat er naar alle waarschijnlijkheid geen sprake is geweest van een veel te snel skiënde Schumacher: "Hij ging niet al te snel." Ook gaf hij aan dat Schumacher de gemarkeerde pistes verliet om een andere skiër die was gevallen, te helpen. Het betrof volgens Bild een dochter van een vriend. 

De familie van Schumacher heeft op zijn site voor de tweede maal een bericht geplaatst. "Bericht van Michaels familie", begint het. "Bedankt voor jullie steun. Na Michaels ski-ongeluk willen we de mensen bedanken die van over de hele wereld hun medeleven en hun hoop op beterschap betuigden. Het helpt ons enorm. We weten allemaal dat hij een vechter is en niet op zal geven. Bedankt." 

Wereldwijd wordt er op velerlei wijze stilgestaan bij Schumacher. Zo onderbrak men in India herhaaldelijk tv-uitzendingen voor nieuws, schreef het Chinese staatspersbureau onder een archieffoto in het Duits 'Schumi, gute Besserung!' en maakte een zandkunstenaar een 'Get well soon'-hommage aan Schumacher. 

Persbureau AFP kwam met een gedetailleerde afbeelding van Schumachers verwondingen. Duitse media speculeren over wanneer de artsen de coureur uit de kunstmatige coma zullen halen, maar meer dan heftige speculatie is er nog steeds niet. Het ziekenhuis geeft aan in de nabije toekomst geen persconferenties van plan te zijn te beleggen.

Ondertussen meldt Die Welt dat paparazzi een bedrag van maarliefst zeven cijfers over hebben voor de eerste Schumacher-foto ná het ongeluk.