SBS wint fittie met RTL

SBS mag net als RTL een tv-programma maken over stellen die met elkaar trouwen zonder dat ze elkaar kennen. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam donderdag bepaald. De Duitse producent Red Arrow had een kort geding aangespannen omdat SBS volgens hen een kopie gaat uitzenden van het format Married at First Sight. Red Arrow produceert dat programma voor RTL. SBS is van plan Het Geheim van een Goed Huwelijk uit te zenden, gemaakt door Talpa.

Volgens de rechter zijn beide formats weliswaar gebaseerd op hetzelfde thema, maar verschilt de uitwerking 'zodanig dat er sprake is van een andere totaalindruk'. Verder is volgens de rechter voldoende aannemelijk geworden dat Talpa al lange tijd bezig was met het format voor Het Geheim van een Goed Huwelijk.

De advocaat van Red Arrow zei eerder dat RTL het programma niet meer wil uitzenden als SBS Het Geheim van een Goed Huwelijk op de buis brengt. Een definitieve beslissing is echter nog niet genomen, zei een RTL-woordvoerder tegen Novum Nieuws. "Voor ons spelen twee zaken. Ten eerste het gegeven dat iemand trouwt met iemand die hij niet kent en die door een team van deskundigen is uitgezocht. Als twee zenders zo'n programma gaan uitzenden, is het niet meer uniek."

Verder wil RTL een programma als Married at First Sight 'in alle tijd en rust' maken. "Er zijn veel emoties mee gemoeid. We willen het niet nu even snel gaan maken." Wanneer de definitieve beslissing valt, kon de woordvoerder niet zeggen.