Gijzeling Ingolstadt nog altijd gaande

De gijzeling in het gemeentehuis van het Zuid-Duitse stad Ingolstadt is nog altijd gaande. Volgens de minister van binnenlandse zaken van de deelstaat Beieren, Joachim Herrmann, is de gijzelnemer een 24-jarige man. Hij zou drie mensen in gijzeling houden.

Volgens Herrmann stalkte de gijzelnemer een medewerker van het stadhuis. Het conflict zou de afgelopen weken zijn geëscaleerd. Onder de gijzelaars is vermoedelijk de vrouw die door de 24-jarige man werd gestalkt.

De gijzeling begon even voor 09.00 uur. De gijzelnemer heeft vooralsnog geen eisen gesteld. De politie staat met hem in contact per telefoon. De man is gewapend met een handvuurwapen. Het is echter niet duidelijk of het wapen geladen is met kogels of met losse flodders.

Een campagnebijeenkomst van de Duitse bondskanselier Angela Merkel in Ingolstadt, die voor maandagmiddag gepland stond, is afgelast. Merkel zou om vijf uur een toespraak houden op het plein voor het stadhuis, samen met de Beierse premier Horst Seehofer. Volgens de politie is er geen verband tussen de gijzeling en het bezoek van Merkel. "Ik denk niet dat dat het motief is", aldus een woordvoerder van de politie.

Een speciaal politieteam staat klaar om in te grijpen.