FOK!filmtips van de dag: Papillon

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

De mooie en populaire Bianca wil dolgraag uitgaan maar mag dit van haar vader pas als haar oudere zus Kat ook een date heeft. Het probleem is dat Kat altijd chagrijnig is en alle sociale regels aan haar laars lapt. Één van Bianca's aanbidders heeft echter een plannetje bedacht en stuurt rebel Patrick op Kat af.

Deze romantische komedie, losjes gebaseerd op Shakespeare's The Taming of the Shrew, betekende een doorbraak voor Heath Ledger en zijn tegenspeelster Julia Stiles. De actrice verscheen na dit succes gelijk weer in een andere romkom, terwijl Ledger typecasting wilde voorkomen en de romantische rollen aan zijn neus voorbij liet gaan. Voor de serenade die Patrick in de film aan Kat brengt werd Ledger genomineerd voor de MTV Movie Award voor Beste Muzikale Performance. 10 Things I Hate about You is te zien om 20.30 uur op NET5.

Kal-El - geboren op de planeet Krypton - heeft op aarde krachten waar de gewone mens alleen van kan dromen. In het dagelijkse leven gaf hij zich uit als de stuntelige reporter Clark Kent, om als alter ego Superman de inwoners van de stad Metropolis te beschermen tegen de misdaad. Vijf jaar geleden verdween Superman echter op mysterieuze wijze en de criminaliteit is sindsdien schrikbarend gestegen. Journaliste Lois Lane, de liefde van zijn leven, is inmiddels verloofd en heeft een zoontje. De zoektocht voor zijn plaats in het universum, leidt Superman terug naar Kansas, de plek waar hij opgroeide. Hier beseft hij dat hij thuishoort in Metropolis en met de megalomane Lex Luthor op vrije voeten, heeft de wereld Superman harder nodig dan ooit. Superman Returns heeft een cast van onder andere Brandon Routh, Kate Bosworth en Kevin Spacey. Te zien om 20.30 uur op Veronica.

In 1931 werd Henri Charriere, bijgenaamd Papillon (vlinder) vanwege een tatoeage op zijn borst, beschuldigd van moord op een pooier. Ondanks zijn verklaring dat hij onschuldig was en dat de politie hem erin had geluisd, werd hij veroordeeld tot levenslange dwangarbeid en gedeporteerd naar Duivelseiland. Een eiland voor de kust van Frans Guyana. Eenmaal op de plaats van bestemming aangekomen raakte hij geobsedeerd door één doel: het terugkrijgen van zijn vrijheid. Te zien om 22.45 uur op RTL7.

She’s the One, The Saint, Bully en Biker Boyz worden vanavond ook uitgezonden op de televisie.