[E3] Samenvatting persconferentie EA

Electronic Arts zal om 22:00 laten zien wat ze in de planning hebben voor het komende jaar. Verwacht dat we meer zien van Battlefield, FIFA en misschien een nieuwe titel. FOK!games update deze blog live, zodat jullie niets hoeven te missen van deze persconferentie. Wat verwachten jullie van deze uitgever?

22.58 uur Oké dat was het. Wat was de beste aankondiging? Wij zien jullie over een uurtje weer terug bij Ubisoft!

22.57 uur De afsluiting van de persconferentie. Zouden ze nog een geheime titel hebben aan het einde?

22.55 uur Voordat we vertrekken hebben ze een verrassing. Ze hebben jaren om iets gevraagd. Het was natuurlijk Mirror's Edge 2! Whoohoo! Toffe game is tof. Ik kan niet wachten. Kensuke is flauwgevallen. Faith is BACK!

22.54 uur BUILDINGS GOING DOOOOWWWN!!! Oké, dat zag er leuk uit.

22.51 uur De gameplay ziet er groots en goed uit. Ondanks dat het je standaard taktaktaktaktaktak is, kun je met je commander en squads de gigantische map tactisch benaderen. Oh, en je kunt ook over het water gaan. Tof gedaan!

22.48 uur In Battlefield 4 kun je nu ook weer commander zijn. Dit kon ook in Battlefield 2. Je kunt nu de map bekijken en tactische orders geven. Dit kan ook via je tablet. De mensen van Dice gaan nu een demo laten zien. Er zijn 64 spelers aanwezig om deze map te spelen.

22.47 uur De klappen zien er inderdaad erg bruut uit. Waarom voegen ze dit niet toe aan de engine van FIFA? Dat zouden nog eens tackles in slow motion zijn. Tijd voor Battlefield 4 nu!

22.45 uur Voor de trailer, de nieuwe feautures: MMAi geeft de spelers intelligentie. John Jones is erg intelligent. Ze hebben nu ook Full Body Deformation. Het lichaam reageert nu echt op hoe de klappen aankomen. Tijd voor de trailer nu.

22.42 uur Na een niet veelzeggende trailer van FIFA, komt er nu een schreeuwlelijk, Bruce Buffer heb ik vernomen, op het podium om de nieuwe UFC aan te kondigen. Waarom doen ze nou dit soort dingen? EXTREEEEME.

22.38 uur Drake komt nu op het podium om iets over zijn leven te delen. Heeft iemand een zakdoekje? Het gaat overigens over FIFA. Hij houdt van de game en wil hem graag een knuffel geven. Hij kwam alleen op het podium om de ontwikkelaar van FIFA 14 aan te kondigen.

22.36 uur Kijk, hier houden wij nederlanders wel van. Messi vertelt wat over de nieuwe FIFA. Waarschijnlijk zal het realistischer dan OOIT zijn. Net als vorig jaar.

22.34 uur Gaap.. Nieuwe Madden-trailer. Dit jaar ziet alles er echter uit dan ooit. Ja precies EA, volgend jaar ook weer. 

22.32 uur We hebben nog niet alles gezien van EA Sports. We gaan nu kijken naar Madden 25. Niet omdat het 2025 is, maar omdat het de 25e game is. Ik heb het idee dat dit voor mensen buiten Amerika niet heel interessant is.

22.30 uur NBA Live zal gebruik maken van BounceTek. De bal is nu los van je handen. Voorheen zat de bal vast aan je handen, maar nu is alles authentiek. Kyrie Irving krijgt trouwens wat positieve PR nu. Fijn voor hem.

22.28 uur NBA Live 14 wordt levendig aangekondigd door een gekke basketballer. Hij wordt gevolgd door een Sean O'Brien en een andere basketballer.

22.26 uur Dragon Age Inquisition komt in de herfst van 2014 uit. Nu is het tijd voor het sportgedeelte met uw favoriete commentator Evert ten Napel en Youri Mulder. HIJ ZET EEN TACKLE IN!

22.25 uur We krijgen nu voor het eerst de nieuwe Dragon Age te zien. Fans wachten al een tijdje op een vervolg. Hopelijk maakt dit de dromen van gamers waar. De trailer is in CG. Leuk, maar waar is de gameplay?

22.23 uur Breaking Bad-ster Aaron Paul, komt iets vertellen over de Need for Speed-film. We krijgen een trailer te zien. Ontploffingen, auto's etc. Je kent het wel.

22.22 uur Whoa, dit is inderdaad erg tof gedaan. Ineens speel je tegen een ander die bijgestaan wordt door een helicopter die vanaf tablet bestuurd wordt. Het eindigt met een auto die een helicopter onderuit gaat halen.

22.19 uur Vooral de multiplayer-actie is aangepast. Greg Sullivan komt op om te laten zien hoe we van singleplayer naar multiplayer gaan. En iemand helpt met een helicopter vanaf zijn tablet. Het klinkt echt tof. Eens kijken of het ook zo werkt.

22.17 uur Nuu wordt Need for Speed Rivals getoond. Veel gepraat en auto's die rijden. Gelukkig komt Marcus Nilsson er wat over uitleggen.

22.15 uur De games die we nu gaan zien zijn gemaakt op EA Ignite of Frostbite 3. We gaan nu in elk geval naar een Dice-game kijken. Een nieuwe Star Wars-game! MEGATON aankondiging!

22.14 uur Dat was Titanfall. Jammer dat de game van tevoren al gelekt was.

22.13 uur Vince Zampella gaat Titanfall laten zien. Ze willen iets unieks maken. Ze willen de beste dingen van een singleplayergame in een multiplayergame leggen. Denk veel robots, wapens en jetpacks. Eigenlijk hebben we dit al bij MS gezien.

22.11 uur PEGGLE 2 KOMT DIT JAAR UIT! *insert ode to joy*

22.10 uur Oké, dat zag er best leuk uit. Je kunt als verschillende soorten planten spelen om zombies aan te vallen. De bonenschieter, een cactus en een vleesetende plant bijvoorbeeld. De disco-zombie neemt zijn disco-vrienden mee. Ik moest gniffelen.

22.07 uur We krijgen een eerste blik op de survival-modus van deze game. De game zal ons kietelbot doen afbreken.

22.05 uur John Vechy komt op het podium met een zombiemasker. Kan het nog gekker? Plants vs. Zombies 2 komt binnenkort uit. Plants vs. Zombies: Garden Warfare komt later.

22.04 uur De eerste game is aan de beurt. Het is Plants vs. Zombies: Garden Warfare. De game is een soort parodie op de vele shooters tegenwoordig. Grappig dat juist EA dit uitbrengt overigens.

22.02 uur Na wat blauwe lampen, wubstep en een aantal toffe titels, worden we verwelkomd door Peter Moore, de Chief Operating Officer van EA. Er komen in dit uur elf games. Allemaal voor next gen-consoles.

22.00 uur Het begint! Gordels om, veters vast! Choo Choo!

21.45 uur De livestream is te vinden op onder andere Gametrailers of op de EA-site. Veel plezier!