Google Play Games komt eraan

Er is een handvol informatie uit de update van de Android-firmware en met name Google Play Services gehaald omtrent Googles digitale spellencentrum, waar vorige week al een glimp van werd opgevangen op Noah Fahlsteins LinkedIn-profiel.

Google Play Services is een ondersteunende app van Googles digitale winkel Google Play. De update die deze app gekregen heeft, blijkt alvast een soort fundering te bevatten voor wat lijkt op Googles antwoord op Apples Game Center.

De update haalt een app genaamd Play Games binnen, die op zijn beurt een groene controller als icoon heeft. Wanneer je in de settings rondneust, zie je dat je notificaties kunt beheren van spellen en dat je vrienden kunt uitnodigen om te spelen (via Google+).

Op dit moment zijn er nog geen spellen die de app gebruiken. Maar het schijnt dat je ook in elk geval gebruik kunt maken van cloud saves, matchmaking, lobbies, achievements, leaderboards en nog een aantal Google+-integraties.

Vorige week kwam nog in het nieuws dat Google een ex-medewerker van onder andere LucasArts had aangenomen. Wat Noah Fahlstein precies gaat doen, is nog niet bekend. Maar het is aannemelijk dat hij games gaat ontwikkelen voor de service.