[Ligue 1] Paris Saint-Germain haalt Franse titel binnen

Paris Saint-Germain heeft zich zondag gekroond tot kampioen van Frankrijk. Door een 1-0 zege in de lastige uitwedstrijd tegen Olympique Lyon is de club van Gregory van der Wiel niet meer te achterhalen in de Ligue 1. Jérémy Ménez schoot in Lyon de allesbeslissende treffer binnen.

Voor PSG is het de langverwachte derde titel. Ondanks de vele miljoenen die de Qatarese eigenaren sinds zomer 2011 in de Parijse club staken, werd vorig jaar naast het kampioenschap gegrepen. Dit jaar moest, mede door het aantrekken van onder meer Zlatan Ibrahimovic, David Beckham, Thiago Motta en Ezequiel Lavezzi, dat rechtgezet worden.

In Lyon waren beide ploegen echter lang aan elkaar gewaagd. Een schot van Ménez in de 53e minuut ging echter raak, maar toch moest PSG nog vrezen voor een tegentreffer. Olympique Lyon, dat nog strijdt voor de derde plaats in de Ligue 1, deed er alles aan om niet te verliezen, maar een tegentreffer bleef uit.

Voor PSG is het pas de derde titel uit de clubgeschiedenis. De in 1970 opgerichte club was eerder alleen in 1986 en 1994 de beste van Frankrijk.