Nicholas Hoult vecht liever tegen reuzen dan zombies

Brits acteur Nicholas Hoult zou liever tegen reuzen willen vechten dan tegen zombies, refererend naar zijn rollen als zombie in Warm Bodies en reuzenvechter in Jack the Giant Slayer. Dat vertelt de 23-jarige acteur in een interview aan FOK! tijdens een bezoek aan Amsterdam. Hij was in het land voor de première van zijn nieuwste film Warm Bodies op het Imagine Film Festival.

"Ik weet nu hoe zombies denken, dus ik zou nu niet meer tegen ze kunnen vechten. Dan liever reuzen", aldus de Brit, die Amsterdam ook al bezocht voor de film About A Boy met Hugh Grant. Nicholas speelt in Warm Bodies de rol van R., een zombie die verliefd wordt op een mens. "Eerlijk gezegd begrijp ik de eerste reactie dat het wat raar klinkt, maar na het lezen van het script was ik meteen overtuigd. Het is een geweldig idee om een film te vertellen vanuit het perspectief van een zombie. Het is grappig, je gaat om de personages geven en de film heeft het hart op de juiste plek."

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Isaac Marion. "Voor de opnames heb ik het boek ook gelezen, maar het is anders dan de film. Maar het hielp wel om in mijn rol te komen. Daarnaast heb ik veel geoefend op hoe een zombie precies loopt en gromt. Het was even wennen, maar het ging steeds beter en beter," aldus Hoult, die zich niet alleen heeft voorbereid door het lezen van het boek. "Uiteraard heb ik ook alle films gekeken met zombies. Night of the Living Dead, Evil Dead, Dawn of the Dead. Eigenlijk alle films met 'dead' in de titel. En natuurlijk Zombieland. Maar al die films zijn compleet anders dan Warm Bodies."

De zomkom (romantische komedie met zombies) is dus totaal anders dan de klassieke zombiefilms en speelt met de conventies van de zombiefilms. Regisseur Jonathan Levine (50/50) liet ze in deze film bijna praten, verliefd worden en zelfs autorijden. "Ik geloof dat niet iedereen even blij was met het concept door de twist op het zombiegenre. Maar iedereen, zelfs de zombieliefhebbers, was erg te spreken na het zien van de film. Ze vonden de toon van de film erg verfrissend," vertelt de Brit.

Maar om te zeggen dat Nicholas niet meer bang zou zijn voor zombies is volgens hem niet het geval. "Tijdens een zombieapocalypse zou ik nog steeds wegrennen en mij verstoppen. Ik zou het niet lang uithouden, denk ik. Of ik kan natuurlijk net doen alsof ik een zombie ben. Wellicht geloven ze mij." Tijdens de opnames moest Nicholas proberen om zijn lach in te houden en in zijn rol te blijven. Maar acteur Rob Corddry (Hot Tub Time Machine) maakte het hem niet gemakkelijk. "Het was lastig om je lach in te houden met iemand als Rob erbij. Blijf dan nog maar eens in je rol als zombie. Daarnaast was de gehele cast erg goed en leverde John Malkovich een geweldige rol."

Het spelen van een zombie heeft Nicholas' visie op de ondoden wel veranderd. "Ik zou nu zelfs verliefd kunnen worden op een zombie. Ze zijn nieuwsgierig en dat is wel interessant. De boodschap van de film is ook dat liefde alles geneest. Het kent geen grenzen."

De film Warm Bodies is vanaf vandaag in de bioscopen te zien.