Ferrer stuit opmars Haas in Miami

David Ferrer heeft de finale van het masterstoernooi van Miami bereikt. De als derde geplaatste Spanjaard rekende vrijdag in drie sets af met de Duitser Tommy Haas (15): 4-6, 6-2 en 6-3. De partij, waarin de kansen voortdurend leken te keren, nam ruim twee uur in beslag.

De 34-jarige Haas, die eerder in het toernooi Novak Djokovic (1) uitschakelde, had de twee eerdere ontmoetingen met Ferrer verloren, maar hij begon sterk. Met gevarieerd spel zette hij zijn tegenstander onder druk en profiteerde dankbaar van de fouten die de Spanjaard daardoor maakte. Twee breaks leverden hem de setwinst op.

In het tweede bedrijf kwam Ferrer beter in zijn spel. Hij verminderde zijn foutenlast en kwam snel op gelijke hoogte. Haas nam in de derde set een 3-1 voorsprong, maar daarna kreeg Ferrer de touwtjes stevig in handen.

In de finale neemt de mondiale nummer vijf het op tegen de winnaar van de partij tussen Andy Murray (2) en Richard Gasquet (8). De Schot en de Fransman staan later vrijdagavond tegenover elkaar.


Ferrer stuit opmars Haas in Miami (Foto: Novum)