Is dit de opstelling voor Justice League?

Het woord nerd bestaat eigenlijk niet meer, of het moet haast als compliment gebruikt worden. Te grote brillen met donker montuur zijn ineens hip. Bretels zijn stoer. Borke tot aan de oksels. Alsof Urkel altijd de man is geweest. Laptops en de aftreksels daarvan zijn niet aan te slepen. En over aftrekken gesproken: de übergeeks gaan zeker een potje fappen op Justice League, dé superheldenfilm die rond 2015 op het grote scherm moet verschijnen.

De geruchtenmolen draait al een tijdje op volle toeren. Zekerheden zijn er niet of nauwelijks, maar iedere comicfan krijgt al rooie oortjes bij het idee dat deze film over het superheldenteam van DC Comics op het grote scherm gaat verschijnen. Vandaag kreeg Cosmic Book News van hun bron wat extra voer om de fans te doen watertanden over de karakters die waarschijnlijk in de ensemblefilm gaan komen.

Volgens de bron gaan onderstaande karakters in de film verschijnen.

Superman: wordt hoofdzakelijk hetzelfde karakter als uit Man of Steel. Zack Snyder verzorgt een consulterende rol bij het herschrijven van het peronage.
Batman: gaat de strateeg van de groep worden. Hij wil niet direct betrokken worden bij de superhelden, aangezien hij de groep als te krachtig ervaart. Waarschijnlijk het personage dat het moeilijkst is om te schrijven, helemaal na Christopher Nolans Batman-trilogie.
Wonder Woman: zit nog maar kort in de mannenwereld. Het The Wonder Woman script dat Michael Goldenberg ontwikkelt moet af zijn voor de release van Justice League en kan een leidraad worden voor haar verdere rol.
Green Lantern: Ryan Reynold’s karakter uit Green Lantern, maar dan wat serieuzer van aard.
Flash: de populairste held in de ogen van de gemiddelde burger. Houdt dan ook van media-aandacht, maar is bloedserieus als het erop aankomt.
Martian Manhunter: een alien die meer dan honderd jaar in het geheim op aarde heeft geleefd. Heeft veel kennis over Darkseid, een kwaadaardige “aliengod”, en zijn gevolg.
Aquaman: de koning van Atlantis. Gaat een sleutelrol krijgen in de film.

Tevens wordt er een grote militaire aanwezigheid verwacht, die kan gaan bestaan uit enkele karakters uit Man of Steel of zelfs Amanda Waller, iets wat bij de eerste blueprints voor de film nog niet het geval was. Verder liggen er kleine rollen op de korrel voor Alfred Pennyworth, Lois Lane en de Darkseid Elite.

Het is nog onbekend wie de film gaat regisseren. Wel is de scenarioschrijver bekend: Will Beal, die onder meer verantwoordelijk is voor het script van Gangster Squad. Een officiële datum is er natuurlijk nog niet met zoveel onzekerheden, maar de planning voor de release van de film staat voorlopig 2015.

Justice League

Justice League