Kooijman en Keet! te horen in animatiefilm

Jan Kooijman gaat een stem inspreken voor de avontuurlijke 3D animatiefilm Ted & de Schat van de Mummie. Naast de bekende acteur en presentatorspreken ook de Telekids-presentatrice Keet! en cabaretier Jandino Asporaat een stem in. De nieuwe animatiefilm is vanaf 13 februari 2013 te zien in de bioscoop.

Kooijman spreekt de stem in van Ted Jones, een klungelige bouwvakker die droomt van een avontuurlijk leven zoals dat van de legendarische Indiana Jones. Keet! verzorgt de stem van Sara, de mooie, intelligente en goed opgevoede dochter van een beroemd archeoloog. Jandino is Freddy, een vrolijke maar eigenaardige gids met een multi-jas vol gadgets die hij probeert te verkopen.

Jan sprak al eerder stemmen in voor een bioscoopfilm, maar nog nooit die van een actieheld als Ted Jones. "Ik ben trots dat ik de stem van Ted mag verzorgen. Welke jongen droomt er nou niet van om voor even een actieheld te mogen zijn!? Net als Ted ben ik soms nogal klungelig, dus volgens mij is het een match made in heaven." Keet! heeft ook zin in haar rol. "Inspreken van stemmen is echt helemaal te gek. Je moet echt goed kunnen acteren want je stem moet bij het beeld passen en dat vind ik altijd een enorme uitdaging." Ook Jandino is kijkt uit om zijn stem te verlenen aan de animatiefilm. "Ik voel me zeer vereerd dat ik gevraagd ben om de stem van Freddy in te spreken. Met veel plezier kijk ik dan ook uit naar deze film!"

In Ted & de Schat van de Mummie wordt de dromerige bouwvakker Ted Jones vanwege een ongelukkige verwarring aangezien voor een beroemd archeoloog en wordt hij op expeditie gestuurd naar Peru. Met hulp van zijn trouwe hond Bieber, de mooie, intelligente Sara en een stomme papegaai probeert Ted de mythische verloren stad van de Inca’s te redden van een groep gemene schatzoekers.

Het inspreken van de stemmen van de van origine Spaanse animatiefilm genaamd Las aventuras de Tadeo Jones vindt deze maand plaats. Independent Films brengt Ted & de Schat van de Mummie op 13 februari 2013 in 3D uit in de Nederlandse bioscopen.