Fake trailer: Gotham High

Zo af en toe knutselt een creatieve geest een trailer in elkaar voor een film die helemaal niet bestaat. De bekendste voorbeelden daarvan zijn natuurlijk de trailers die Quentin Tarantino en Robert Rodrigues maakten voor hun Grindhouse project, waarvan de Machete-trailer uiteindelijk leidde tot een echte film. Maar fan-made fake trailers zijn soms ook de moeite waard.

Zo was er enkele jaren terug een fake trailer voor een Green Lantern film. Deze trailer, met Nathan Fillion in de rol van Hal Jordan, leek volgens fans op een veel interessantere film uit te draaien dan de film die Warner Brothers vorig jaar uiteindelijk uitbracht. En nu is er Gotham High, een creatief stukje montage van beelden uit een niet bestaande film die lijkt te gaan over jongere versies van de personages uit de Dark Knight Trilogy.

De makers van de trailer hebben goed gekeken naar de personages uit Christopher Nolans Batman-films en naar de acteurs die die rollen spelen. Vervolgens is een enorme filmgeschiedenis doorgespit en een concept voor een tienerfilm op een school in Gotham bedacht. Het resultaat: een verbazend vermakelijke samenkomst van beelden, met bekende fragmenten, bekende acteurs en zelfs een klein beetje mysterie. 

De trailer toont de belangrijkste acteurs uit de Nolan-films in eerdere rollen die opvallend goed in het Dark Knight-stramien passen. Heb jij iedereen herkend?

En als je het echte werk wil zien: vanaf eind volgende week is The Dark Knight Rises verkrijgbaar op DVD en BRD.