CDA wil zich meer richten op ouderen

Het CDA moet meer aandacht gaan besteden aan ouderen en de problemen waarmee zij te maken hebben. Dat staat in een resolutie van een groep oudere CDA-leden die zaterdag wordt besproken op een partijcongres in Rotterdam. Het voorstel heeft de steun van het partijbestuur.

De indieners, onder wie de 86-jarige oud-senator Hannie van Leeuwen en de 87-jarige oud-minister Til Gardeniers, stellen dat de rol van ouderen in de samenleving snel aan het veranderen is. Zo moeten ze langer blijven werken, terwijl er niet genoeg banen voor hen zijn. Het CDA moet hier meer oog voor krijgen en ervoor zorgen dat ouderenthema's 'herkenbare CDA-thema's' worden.

Het congres van zaterdag staat in het teken van de nederlaag die het CDA boekte bij de verkiezingen op 12 september. De partij ging van 21 naar dertien zetels. Een commissie onder leiding van burgemeester van Den Bosch Ton Rombouts onderzocht de nederlaag en presenteert op het congres haar bevindingen.

Op het congres wordt ook een resolutie ingediend waarin staat dat nu te vaag is waar het CDA voor staat. Het profiel is 'onduidelijk, niet concreet, te algemeen en te weinig ingaand op de politieke problemen van alledag', zegt de indiener, de CDA-afdeling Drenthe. Ook hier is het partijbestuur het mee eens.