'Levende mammoetcellen gevonden'

Wetenschappers hebben in Siberië resten van een wolharige mammoet gevonden die nog levende cellen zouden bevatten. Dat deelde de Russische Noordoostelijke Federale Universiteit dinsdag mee. De wetenschappers hopen het uitgestorven dier in de toekomst te kunnen klonen.

Op een diepte van honderd meter vonden de onderzoekers haren, weefsel en beenmerg van een mammoet. De resten zouden cellen bevatten die nog levensvatbaar kunnen zijn. Expeditieleider Semjon Grigorjev zei evenwel dat het nog maanden zal duren om te bepalen of er inderdaad levende cellen gevonden zijn.

Een wetenschapper van het Instituut voor Paleontologie van de Russische Academie voor Wetenschappen, Alexander Agaddzjanja, plaatste tegen persbureau RIA Novosti zijn vraagtekens bij de ontdekking. Hij achtte het onwaarschijnlijk dat zo diep in de permafrost cellen zijn gevonden die nog in staat zouden moeten zijn hun celprocessen te verrichten. Ook vroeg hij zich af waarom de onderzoekers hun vondst niet in een wetenschappelijk artikel hebben bekendgemaakt.


'Levende mammoetcellen gevonden' (Foto: Novum)