FOK!filmtip van de dag: The Boy in the Striped Pyjamas

Elke dag zijn er meerdere films op de televisie te zien, maar welke film is de moeite waard om te kijken? FOK!film geeft dagelijks een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Vanavond is er een film die echt de moeite waard is om te kijken: The Boy In The Striped Pyjamas. Om 22:05 op Belgie 1. Het sluit goed aan op de jankfilm special van Muis006. Dus de FOK!user is waarschijnlijk in de stemming om deze film te gaan zien.

De film speelt in het Berlijn van 1943. De 8-jarige Bruno verhuist met zijn familie naar een plek die ver weg is, waar niets te doen is en waar ook nog eens niemand is om mee te spelen. Het nieuwe huis staat naast een hek dat zich uitstrekt zover het oog maar reikt, een hek dat Bruno tevens afschermt van de vreemde mensen die hij daarachter ziet bewegen. Zo zijn er mensen die de hele dag in pyjamas rondlopen en ook een man die dokter was maar nu ineens gekozen heeft voor een simpel baantje. Bruno wil ontdekkingsreiziger worden en besluit op onderzoek uit te gaan. Op een van zijn tochten ontmoet hij een jongen wiens leven en omstandigheden zeer verschillen van dat van hem. Toch sluiten de jongens vriendschap, maar het is een vriendschap die niet zonder gevolgen blijft...


Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!