Theateractrice kaapt Janis Joplin-rol

Nina Arianda heeft de rol van Janis Joplin in de wacht gesleept. Diverse beroemdheden passeerden de revue voor de biogafische film, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. Onder anderen Pink, Zooey Deschanel, Amy Adams en Renée Zellweger overwogen de rol te spelen in de biografische film over het leven van de blueszangeres.

De 28-jarige Arianda won dit jaar een Tony voor haar rol in het toneelstuk Venus in Fur. De jarige actrice had eerder rolletjes in Woody Allens Midnight in Paris en de actiekomedie Tower Heist. De film over Janis Joplin wordt haar eerste hoofdrol in een film. Het verhaal gaat over het laatste half jaar van de zangeres.

Joplin stierf in 1970 op 27-jarige leeftijd aan een overdosis heroïne. De zangeres was bekend van nummers als Me and Bobby McGee en Mercedes-Benz.

De film over het leven van Joplin wordt geregisseerd door Sean Durkin. Hij debuteerde vorige jaar met de thriller Martha Marcy May Marlene. Het is nog niet duidelijk of de filmmakers ook de rechten krijgen om Joplins muziek te gebruiken in de film.


Theateractrice kaapt Janis Joplin-rol (Foto: Novum)