Wilders blij met steun Amerikaanse senator

Geert Wilders is blij dat zijn pleidooi voor een bouwstop voor moskeeën gehoor vindt in de Verenigde Staten. "Geweldig", laat hij zondag per sms weten over de uitspraak van de senator Kevin Grantham uit Colorado dat Wilders' voorstel ook in de VS zou moeten worden overwogen.

Wilders hield vorige week een toespraak in Denver, waarin hij de islam opnieuw een totalitaire gevaarlijke ideologie noemde. De PVV-leider riep Amerikaanse parlementariërs op de bouw van moskeeën te verbieden. Het is voor het eerst dat dit voorstel op dat niveau in de VS wordt ondersteund, meldt Wilders, die voor Granthams standpunt verwijst naar de website presstv.com.

Die site citeert de krant Colorado Statesman, waarin de Republikein Grantham zegt dat Wilders' vrees voor de islam gerechtvaardigd is en dat het antimoskeeplan het overwegen waard is. Volgens de senator denken moslims via moskeeën een voet aan de grond te kunnen krijgen in de maatschappij, terwijl kerken uitsluitend worden gebruikt voor religieuze doeleinden.

Het idee is overigens ook in de VS niet origineel. De voormalige Republikeinse presidentskandidaat Herman Cain opperde vorig jaar al een bouwstop voor moskeeën. Ook de bouw van de Ground Zero-moskee in de buurt van het World Trade Centre in New York kon op veel protest rekenen.