50Plus wil meer vakantiegeld voor AOW'er

Het vakantiegeld voor AOW'ers moet omhoog naar acht procent, evenveel als werknemers krijgen. Dat staat in het maandag gepresenteerde verkiezingsprogramma van de ouderenpartij 50Plus.

AOW'ers krijgen nu minder dan zes procent. Een hoger vakantiegeld is een absoluut breekpunt bij eventuele onderhandelingen met andere partijen, kondigt de ouderenpartij aan. "Van de 65-jarigen gaat veertig procent nooit op vakantie vanwege geldgebrek of een slechte gezondheid. Aan die schande moet een eind worden gemaakt."

De ouderenpartij denkt best een vinger in de Haagse pap te kunnen krijgen. "De afgelopen drie kabinetten waren er kleine partijen nodig om de regeringscoalitie aan een meerderheid te helpen. Als 50Plus een aantal zetels haalt, kan de steun van deze partij nodig zijn", stelt de partij.

De partij wil verder dat de AOW wordt gekoppeld aan de lonen. De partij is tegen versnelde verhoging van de AOW- en pensioenleeftijd en voor betere kansen voor 50-plussers op de arbeidsmarkt. 50Plus wil verder voldoende toiletten in alle treinen en afschaffing van de medische keuring voor bejaarde automobilisten.

50Plus presenteerde maandag ook de kandidatenlijst. Hoofdredacteur van de Gay Krant Henk Krol is de lijsttrekker, zoals begin vorige maand al bekend werd. Partijoprichter Jan Nagel de laatste op de lijst. De jongste kandidaat is de 44-jarige Monique van de Griendt, die de zevende plaats inneemt.