Concert André Rieu wereldwijd in bioscopen

André Rieus zomeravondconcert op het Vrijthof in Maastricht wordt via satelliet eenmalig uitgezonden in bioscopen over de hele wereld. Op 30 juni kunnen fans wereldwijd genieten van een concert ter ere van de 25-jarige samenwerking van de violist met het Johann Strauss Orkest.

In veertien bioscopen in Nederland staan voorstellingen gepland. Ook is het concert te zien in bioscopen in België, Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Ook fans in Canada, Mexico, Brazilië, Frankrijk, Spanje, Portugal, Roemenië en Rusland kunnen het optreden volgen.

Het concert in Maastricht markeert de langdurige samenwerking tussen Rieu en zijn zestigkoppige Johann Strauss Orkest en moet een van de spectaculairste concerten in Maastricht tot nu toe worden. Ook 150 leden van Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar voegen zich bij Rieu.

"Het doet me veel om mijn concert in mijn thuisstad Maastricht met al mijn fans over de hele wereld te kunnen delen", laat de 62-jarige violist in een verklaring weten. "Het wordt een magische en speciale avond."