Alguersuari: "Ik race weer in 2013"

Jaime Alguersuari zal naar eigen zeggen in 2013 100% zeker terugkeren als racecoureur in de Formule 1. De Spanjaard werd eind vorig jaar op straat gezet door Toro Rosso en had geen tijd meer om een stoeltje te vinden. Daarom is hij nu testrijder bij Pirelli, maar volgend jaar staat er weer een volledig jaar op stapel.

"Ik ben pas 22 maar dit is het beste jaar uit mijn leven! Het is overduidelijk dat de beslissing die Toro Rosso heeft genomen, niet uit sportief oogpunt is gedaan. Het was een interne beslissing, meer wil ik er niet over zeggen," zei Alguersuari die afgelopen winter niet voor zijn loyaliteit beloond werd. Hij sloeg hiervoor zelfs een aanbod van Lotus af.

Nu is de zon echter weer gaan schijnen. "Het is 100% zeker dat ik volgend jaar weer zal racen. Ik test dit jaar voor Pirelli waardoor ik hele belangrijke bandenkennis vergaar. Ik wist dat deze belangrijke stap noodzakelijk was en ik ben blij dat ik die heb genomen."

"Met alle respect, maar als ik nu bij een team zou testen, had ik totaal geen opties gehad. Nu ontwikkel in een product, de Pirelli-band, die nog niemand goed begrijpt, dat is wel iets wat van cruciaal belang is in de Formule 1. Ik zit op de juiste plek, ik weet straks alles van de banden en hoe ze goed te gebruiken. De banden zijn het allerbelangrijkste in de Formule 1. Ik weet hoe het er op dit moment voor staat en waar ik volgend jaar zal zijn."