Twee debutanten in selectie Engeland

De Engelse bondscoach Roy Hodgson heeft twee debutanten opgenomen in zijn definitieve selectie voor het EK in Polen en Oekraïne. Arsenal-vleugelspeler Alex Oxlade-Chamberlain en doelman John Ruddy van Norwich City zijn voor het eerst opgeroepen.

De 18-jarige Chamberlain kwam afgelopen zomer over van Southampton en ontwikkelde zich in rap tempo in Londen. De 25-jarige Ruddy veroverde dit seizoen een basisplaats bij Norwich.

Rio Ferdinand en Micah Richards zijn opvallende afwezigen in de defensie. Het ontbreken van Ferdinand heeft naast rugklachten vermoedelijk ook te maken met zijn verstoorde relatie met John Terry, die wel is geselecteerd. Terry zou het broertje van Rio, Anton, racistisch hebben bejegend.

Waarom dertienvoudig international Richards ontbreekt, is niet duidelijk. De Manchester City-speler leek zeker te zijn van een plek in de 23-koppige selectie, omdat rechtsachter Kyle Walker met een teenblessure kampt.

Hodgson kan de eerste twee groepsduels op het EK niet beschikken over sterspeler Wayne Rooney, die nog een schorsing uit moet zitten. Engeland opent het toernooi op 11 juni tegen Frankrijk. Zweden en Oekraïne zijn de andere tegenstanders in de poule.

Selectie Engeland:

Doel: Joe Hart (Manchester City), Robert Green (West Ham United) en John Ruddy (Norwich City).

Verdediging: Leighton Baines (Everton), Gary Cahill (Chelsea), Ashley Cole (Chelsea), Glen Johnson (Liverpool), Phil Jones (Manchester United), Joleon Lescott (Manchester City) en John Terry (Chelsea).

Middenveld: Gareth Barry (Manchester City), Stewart Downing (Liverpool), Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), James Milner (Manchester City), Scott Parker (Tottenham Hotspur), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Theo Walcott (Arsenal) en Ashley Young (Manchester United).

Aanval: Andy Carroll (Liverpool), Wayne Rooney (Manchester United), Daniel Welbeck (Manchester United) en Jermain Defoe (Tottenham Hotspur).


Twee debutanten in selectie Engeland (Foto: Novum)