Sauber draagt aandelen aan Kaltenborn over

Sauber F1 Team-eigenaar Peter Sauber heeft een derde van zijn aandelen overgedragen aan directeur van het bedrijf Monisha Kaltenborn. De 68-jarige Sauber wil op termijn een stapje terugdoen en ziet in de 41-jarige Kaltenborn zijn ideale opvolger.

"Toen BMW in 2009 uit de Formule 1 stapte was Monisha Kaltenborn erg behulpzaam met het redden van het team en sindsdien heeft ze als directeur van het bedrijf uitmuntend werk verricht. Het aan haar overdragen van een derde van de aandelen is voor mij een belangrijke stap om de continuïteit van het bedrijf te kunnen waarborgen. Mijn wens is om ervoor te zorgen dat het team geleid blijft worden op de manier zoals ik het op de lange termijn zou doen," zei Sauberg.

"Monisha en mijn zoon Alex die in 2010 Marketing Directeur van het team werd, en sindsdien lid van de Raad van Bestuur is, hebben beiden deze doelstelling. Het zorgt ervoor dat onze werknemers positief naar de toekomst kunnen kijken." Kaltenborn is blij met deze stap. "Voor mij is dit een teken van het volledige vertrouwen dat ik geniet en ik ga er alles aan doen om dat te rechtvaardigen."