THQ zet Devil's Third op laag pitje

De ontwikkeling van de actiegame Devil's Third is op een laag pitje gezet. Het spel kan op dit moment niet winstgevend zijn, liet uitgever THQ dinsdagavond weten. Het actiespel wordt mogelijk verkocht aan een andere uitgever. Een andere optie is dat THQ een investeerder zoekt om het spel af te kunnen ronden.

Devil's Third, dat gemaakt wordt door Ninja Gaiden-bedenker Tomonobu Itagaki, is een actiegame waarin schieten centraal staat. Itagaki's vorige spellen draaiden altijd om zwaardvechten. Het spel wordt gemaakt door het Japanse bedrijf Valhalla, Itagaki's eigen gamestudio. Door de sterke Japanse munt en het faillissement van een leverancier denkt THQ geen winst te kunnen draaien met het spel.

In het afgelopen boekjaar heeft de uitgever een verlies geleden van 239,9 miljoen dollar. Dit komt onder meer door grote investeringen in het uDraw-gametablet. Een jaar eerder boekte het bedrijf al een verlies van 136 miljoen dollar. De inkomsten zijn wel gestegen van 665 miljoen dollar naar 830 miljoen dollar.


THQ zet Devil's Third op laag pitje