Arnold Schwarzenegger in drugsthriller Ten

Arnold Schwarzenegger gaat de hoofdrol spelen in de actiethriller Ten over een gevaarlijk drugskartel. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. Welke rol de Oostenrijker gaat spelen is nog onbekend. Het project ligt al een tijdje op de plank. Eerder was Bruce Willis aan de film verbonden.

In Ten pleegt een elitekorps een aanslag op een beveiligd huis van drugsbazen, waarbij de militairen miljoenen dollars incasseren. Het korps denkt dat de missie is geslaagd, maar dan wordt de ene na de andere agent vermoord.

Het script van Ten is geschreven door Skip Woods, bekend van scenario's als Swordfish en The A-Team. David Ayer gaat de film regisseren. Wanneer de productie van Ten begint is nog niet bekend.

De 64-jarige Schwarzenegger werkt sinds het einde van zijn termijn als gouverneur van Californië hard aan een comeback in actiefilms. Hij neemt momenteel The Tomb op met Sylvester Stallone en is dit jaar nog te zien in diens film The Expendables 2. Begin volgend jaar komt Schwarzeneggers film The Last Stand uit.


Arnold Schwarzenegger in drugsthriller Ten (Foto: Novum)