Ferrari geeft Massa nieuw chassis voor Maleisië

Het Formule 1-team Ferrari zal coureur Felipe Massa voor de Grand Prix van Maleisië een nieuw chassis gaan geven. Hiermee hoopt het team de problemen te voorkomen die de Braziliaan in Australië had. Daar kwam de coureur nauwelijks vooruit en reed hij tot zijn uitvalbeurt in de achterhoede mee.

"Het werk aan chassis 294 is in de pits in Sepang al gestart. Deze zal chassis 293 gaan vervangen en zal door de Braziliaan in de tweede race van het seizoen gebruikt gaan worden. We hebben de keuze gemaakt om iedere twijfel over de ongebruikelijke prestatie van zijn auto in Melbourne weg te nemen," zo luidde een verklaring van Ferrari.

Massa kwalificeerde zich in Australië als zestiende en reed tot zijn botsing met Bruno Senna rond op de dertiende plaats, waarbij hij anderhalve seconde per ronde langzamer was dan teamgenoot Fernando Alonso. "Felipe weet dat we zowel op technisch als operationeel gebied alles voor hem zullen doen om zijn talent beter te kunnen etaleren, ookal kost het in de paar dagen die tussen Australië en Maleisië zitten extra werk."