Masturberen nog steeds taboe onder vrouwen

Hoewel vrouwen graag de hand aan zichzelf slaan, wordt er weinig over gesproken. Magazine Cosmopolitan deed onderzoek naar hoeveel vrouwen wel eens masturberen, en het niets verhullende antwoord was dat 96 procent zichzelf wel eens bevredigt.

De gemiddelde  cosmopolitan-lezeres doet dit het liefst in de eigen slaapkamer. Slechts 10 procent van de ondervraagde lezeressen gaf toe het ook wel eens in de vrije natuur te doen of in een bibliotheek. De helft doet het graag met zichzelf tijdens de avonduren, maar 20 procent van de vrouwen pikt wel eens tijd van de baas om eens lekker klaar te komen. 

Over het waarom wordt de stereotype verwachting bevestigd: 35 procent van de vrouwen heeft gewoon te weinig seks, en 13 procent van de vrouwen krijgt bij haar partner geen orgasme. 21 procent van de vrouwen leest graag een verhaaltje over seks, en een kwart van de vrouwen kijkt liever een goede pornofilm om zin te krijgen.

Tot slot heeft twee derde van de vrouwen vrij weinig fantasie en gebruikt slechts haar handen om zichzelf te verwennen. Dertig procent van de vrouwen heeft een vibrator die ze ervoor gebruiken.