Releasedatum Jurassic Park in 3D bekendgemaakt

Universal Pictures heeft bevestigd dat er een 3D versie komt van Steven Spielbergs dinosaurus klassieker Jurassic Park. De film staat in de planning voor een bioscoop release op 19 juli 2013.

Jurassic Park kwam voor het eerst uit in 1993. De film heeft sindsdien zo'n 915 miljoen dollar opgebracht wereldwijd. Men verwacht dat de 3D heruitgave Jurassic Park over de 1 miljard dollar grens zal stoten. Het zou daarmee de eerste door Spielberg geregisseerde film worden die de miljard dollar grens doorbreekt.

Ondertussen heeft Universal de releasedatum voor de film Oblivion verschoven naar 26 april 2013. De door Joseph Kosinski geregisseerde film met onder meer Tom Cruise zou oorspronkelijk op 10 juli 2013 verschijnen, maar naar verluid gaat de productie sneller dan met had verwacht. Daarmee is het de tweede film met Tom Cruise die deze week een andere verschijningsdatum heeft gekregen, nadat eerder Paramount al bekend maakte dat hun film One Shot al rond de kerstdagen dit jaar in de bioscopen te zien is.