Daniel Radcliffe wil gaan regisseren

Harry Potter-ster Daniel Radcliffe is van plan achter de camera te kruipen. "Ik heb aspiraties om te regisseren", zegt de 22-jarige acteur tegen Amerikaanse filmwebsite Cinemablend.

De Britse acteur promoot momenteel zijn horrorfilm The Woman in Black en heeft goed opgelet hoe regisseur James Watkins zijn werk deed. "Ik heb het idee dat ik veel van hem heb geleerd over regisseren en hoe je elke mogelijkheid moet gebruiken om het verhaal te vertellen."

In The Woman in Black speelt Radcliffe een jonge advocaat die terechtkomt in een huis vol geesten. Regisseur Watkins bleek een bak vol inspiratie voor de Potter-acteur. "Hij geeft heel specifieke instructies over wat hij nodig heeft." The Woman in Black is de tweede film van de Britse regisseur. In 2008 maakte hij de horrorfilm Eden Lake.

De regieplannen van Radcliffe zijn nog niet concreet. De acteur werkt momenteel aan de thriller Kill Your Darlings, waarin hij de Amerikaanse dichter Allen Ginsberg speelt.

The Woman in Black draait vanaf 23 februari in de Nederlandse bioscopen. Een dag voor de film kan je de review van de film bij ons op de website lezen.


Daniel Radcliffe wil gaan regisseren (Foto: Novum)