Taylor Swift gevraagd voor Les Misérables

Countryzangers Taylor Swift heeft een rol aangeboden gekregen in de filmmusical Les Misérables. De 22-jarige zangeres nam het in de audities op tegen Scarlett Johansson, Evan Rachel Wood en Glee-ster Lea Michele. Regisseur Tom Hooper heeft voor de countryster gekozen, schrijft de Canadese filmsite Twitchfilm.

Als het aan Hooper ligt, speelt Swift de rol van Eponine in zijn musical. Het zou haar tweede grote filmrol worden. De zangeres was vorig jaar te zien in de romantische komedie Valentine's Day.

De Britse regisseur, die vorig jaar een Oscar won voor zijn koningsdrama The King's Speech, heeft ook Amanda Seyfried gevraagd voor Les Misérables. De Mamma Mia-actrice zou de rol van Cosette op zich nemen, de dochter van Fantine die gespeeld wordt door Anne Hathaway. Opmerkelijk, want Hathaway is maar drie jaar ouder dan Seyfried.

Les Misérables is een filmbewerking van de musical die weer is gebaseerd op het gelijknamige boek van Victor Hugo uit 1862. Het verhaal gaat over Valjean, een rol van Hugh Jackman, die probeert te herintegreren na negentien jaar in de bak te hebben gezeten voor het stelen van een brood. In zijn poging zijn leven te beteren, helpt hij de zieke arbeidster Fantine, gespeeld door Anne Hathaway.

Ook Helena Bonham-Carter, Sacha Baron Cohen en Russel Crowe hebben rollen in het muzikale drama. De musical moet volgend jaar in de bioscopen draaien.


Taylor Swift gevraagd voor Les Misérables (Foto: Novum)