Zombiethriller World War Z wordt trilogie

De film World War Z met Brad Pitt moet het eerste deel van een trilogie worden. Pitt hoopt dat hij met de zombiethrillers zijn eigen filmreeks kan neerzetten. Dat concludeert The Los Angeles Times in een interview met de 48-jarige acteur.

Pitt heeft een druk filmjaar achter de rug. Hij was vorig jaar te zien in het familiedrama The Tree of Life, het sportdrama Moneyball en als walvis te horen in de animatiefilm Happy Feet 2. "Ik doe graag verschillende klussen tegelijk", zegt de acteur. "Je moet het voor jezelf interessant houden, om het interessant te maken voor anderen."

Ook World War Z is vorig jaar opgenomen. De film wordt geregisseerd door Marc Forster, bekend van de Bondfilm Quantum of Solace. In de thriller speelt Pitt een VN-medewerker die de wereld afreist om de oorzaak van een allesvernietigend zombievirus te achterhalen. De film is gebaseerd op het stripboek World War Z: An Oral History of the Zombie War van Max Brooks.

De Nederlandse acteur Michiel Huisman heeft ook een klein rolletje in de film. De thriller moet volgend jaar in de bioscopen draaien.