Marko: "Rijderskeuze Toro Rosso luxeprobleem"

Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko wordt het nog lastig om de rijdersbezetting bij Scuderia Toro Rosso voor 2012 te bepalen. Momenteel rijden Sébastien Buemi en Jaime Alguersuari voor de Italiaanse renstal die ook nog HRT-rijder Daniel Ricciardo en testcoureur Jean-Eric Vergne achter de hand heeft.

"We gaan maar eens kijken hoe Vergne het op de vrijdagen en tijdens de rookietest doet, terwijl we ook Ricciardo's verrichtingen in de HRT en de prestaties van Alguersuari en Buemi nog moeten evalueren. Alle drie de coureurs met racezitjes hebben zich gedurende het jaar goed verbeterd en goede resultaten geboekt," zei Marko tegen Autosport. Een luxeprobleem zoals hij het omschrijft. "Het is beter voor ons om uit vier coureurs voor twee zitjes te kunnen kiezen, dan andersom."

De Oostenrijker sluit dan ook niet uit dat een van de talenten gestald wordt bij een ander team. Dat werd eerder dit jaar bij HRT met Ricciardo gedaan. "Dat was een hele goede deal voor ons. Het heeft ons niet meer gekost dan wat sommige coureurs voor een jaar in de GP2 betalen. Of we hiermee doorgaan, beslissen we ook na dit seizoen nog."