Multiplayer details Ridge Racer Vita

Ridge Racer is één van de launchtitels voor de PlayStation Vita, die op 17 december in Japan uitkomt. De multiplayer gaat een belangrijke rol spelen in het spel en Namco Bandai heeft nu de belangrijkste features bekendgemaakt.

Zo krijgt het spel een Planetary League waarin de speler in één van vier teams wordt geplaatst. Voor deze modus gaat Namco Bandai dagelijks missies uitbrengen en door hieraan mee te doen verdienen spelers punten voor hun team. Verder is er de World Race mode waarin je de keuze hebt uit drie multiplayer opties. In Ghost Battle kunnen spelers via Near, Wi-Fi en 3G data uitwisselen en racen tegen 'spookauto's'  of hun eigen spookauto uploaden. Ghost Battles zijn niet live en dit is de enige multiplayer optie die 3G ondersteunt.

Verder heeft de PlayStation Vita-versie van Ridge Racer internet battles waarin acht spelers tegelijk kunnen delennemen. In Face to Face battles worden de reacties van spelers opgenomen, zoals dat ook gebeurd in Ridge Racer 3D. In deze modes kunnen acht mensen tegen elkaar racen via ad-hoc connectie. Daarbij heeft Namco Bandai een time attack en spot race modi toegevoegd.