'Pokerkantine' Young Boys Haarlem weer open

De kantine van voetbalvereniging Young Boys in Haarlem mag weer open. Het pand was dicht sinds een inval van de politie eerder deze maand. De gemeente Haarlem heeft de sluiting woensdag opgeheven, laat de politie weten.

De politie deed de inval na berichten over illegale pokeravonden in het clubhuis. In totaal werden in het onderzoek achttien mensen aangehouden, van wie er op het moment van de inval dertien in de kantine zaten te pokeren.

Drie verdachten zitten nog vast. Het gaat om Haarlemmers van 50, 52 en 57 jaar. Ze worden verdacht van witwassen, hennephandel en illegaal gokken.

Het pand mag weer open na een gesprek tussen de gemeente en het nieuwe interim-bestuur van de vereniging. Volgens burgemeester Bernt Schneiders heeft het bestuur een constructieve opstelling en kan wat hem betreft de 'zwarte bladzijde in de clubgeschiedenis' worden afgesloten. "Maar ze zijn wel gewaarschuwd dat herhaling van dergelijke illegale praktijken bij de voetbalclub op geen enkele wijze getolereerd zal worden."

De 50-jarige verdachte die nog vastzit is de oprichter van de voetbalclub, Kris J. Hij was in de jaren negentig een criminele politie-infiltrant en verdiende veel geld door voor de politie op grote schaal drugs te importeren. Hij is meerdere keren veroordeeld voor onder meer drugshandel. De politie ziet hem als medeorganisator van de gokavonden.