Nog negen vast na pokerinval Haarlem

Van de achttien mensen die werden opgepakt rondom een inval bij de Haarlemse voetbalvereniging Young Boys, brengen er negen het weekend door in de gevangenis. Ze worden vermoedelijk dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, laat een politiewoordvoerder weten.

Ze worden verdacht van wiethandel, witwassen en illegaal gokken. De negen andere arrestanten zijn donderdag vrijgelaten. Alle verdachten zijn verhoord.

De politie hield woensdagnacht en donderdagochtend achttien mensen aan. Dertien zaten te pokeren in de voetbalkantine. De anderen werden bij invallen elders in de stad opgepakt, onder meer op een woonwagenkamp in de Waarderpolder. De kantine en de bestuurskamer van vereniging Young Boys zijn vanwege het structurele gegok gesloten en de wedstrijden gaan dit weekend niet door.

Het onderzoek van de politie was oorspronkelijk gericht op wiethandel. Diverse media melden dat de drugshandelaar en voormalig recherche-informant Kris J. een van de arrestanten is. Hij speelt een belangrijke rol bij Young Boys. De politie wil zijn aanhouding niet bevestigen.