'Wanhopige' Pesci beschuldigd van aandachttrekkerij

De producenten van de maffiafilm Gotti: In the Shadow of My Father hebben uitgehaald naar Joe Pesci. Volgens hen heeft de 68-jarige acteur al zijn glans verloren en is hij louter op zoek naar aandacht. De acteur klaagde in juli Fiore Films aan omdat hij uit het niets een aanzienlijk mindere rol dan beloofd zou hebben gekregen in de film.

Pesci beweert dat hij drie miljoen dollar kreeg aangeboden voor de rol van Angelo Ruggiero, een goede vriend en de rechterhand van maffiabaas John Gotti. Ook zegt Pesci vijftien kilo te zijn aangekomen voor de rol. De acteur gaf eerder toe dat er nooit een contract is getekend, maar spreekt van 'een mondelinge overeenkomst'. Pesci denkt dat Fiore Films zijn naam slechts heeft gebruikt om het project van de grond te krijgen.

Nu hebben de producenten echter teruggeslagen. "De heer Pesci heeft in geen twintig jaar meer zoveel aandacht gekregen als sinds hij zich met deze film in verband bracht", zegt Fiore Films. Volgens de productiemaatschappij is Pesci 'wanhopig op zoek naar een rol in de film'.

Pesci eist de 'beloofde' drie miljoen en een onbekend bedrag aan smartengeld. Gotti: In the Shadow of My Father met John Travolta, Al Pacino en Chazz Palminteri, verschijnt volgend jaar in de bioscopen.