Meer Nederlanders tegen steun Griekenland

Een ruime meerderheid (63 procent) van de Nederlanders vindt dat Nederland niet meer moet meewerken aan Europese steun voor Griekenland. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond. Vier maanden geleden was 56 procent nog tegen de steun.

85 procent gelooft niet dat Griekenland zijn schulden ooit aflost. In de peiling in mei dacht 72 procent nog dat Griekenland nooit in staat zal zijn de schulden terug te betalen. Van de ondervraagden vindt 62 procent dat de Europese landen Griekenland failliet moeten laten gaan.

Minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) ontkende deze week dat Nederland rekent op het faillissement van Griekenland. "Alle activiteiten zijn gericht op het redden van Griekenland", zei hij in een debat met de Tweede Kamer.

Verschillende Kamerleden hadden De Jager om opheldering gevraagd naar aanleiding van berichten dat het ministerie van Financiën Griekenland zou hebben opgegeven. De Jager ontkende dat. Volgens hem wordt er hard gewerkt aan de uitwerking van het tweede steunpakket.