'De Jager heeft aan de paddo's gezeten'

Macro-econoom en Neerlands grootste pessimist Kees de Kort heeft het gehad met minister van Financiën Jan Kees de Jager. De CDA-bewindsman zei donderdagochtend dat hij er nog steeds het volste vertrouwen in heeft dat Griekenland alle leningen gaat terugbetalen.

De Kort was donderdag op BNR Nieuwsradio met stomheid geslagen: "Er zijn een aantal mogelijkheden. Of Jan Kees heeft gisteren paddo's gegeten of hij is boeddhist geworden, en denkt nu dat de wereld er binnenkort heel anders uit ziet."

Volgens de macro-econoom kan de minister beter zijn mond houden: "Jan Kees, als je een microfoon ziet, gewoon eerst tot tien tellen en dan niks zeggen. Dat is echt beter voor je geloofwaardigheid en de grote mensen-wereld."

De Jager berokkent volgens De Kort zelfs schade toe aan het land: "Voor de plaats van Nederland in de wereld is het echt beter dat ie gewoon niet altijd begint te kwaken als hij een microfoon ziet." De econoom voorziet dan ook dat de Grieken niet al hun leningen zullen terugbetalen.


'De Jager heeft aan de paddo's gezeten' (Foto: Novum)