Teenslippers en zonnebrillen op Lowlands

De tweede dag van het festival Lowlands kenmerkt zich wederom door schitterend weer en een uiteenlopend programma. Het is warm en de vele bezoekers passen hun outfit daarop aan. Teenslippers, korte broek met een hemd en zonnebrillen is een zeer veelkomende outfit op het festivalterrein in Biddinghuizen.

"We hebben echt mazzel. Het is een stuk mooier weer dan de voorspellingen een week geleden hadden aangegeven", zegt Kim, een doorgewinterde Lowlandsganger. Over de line-up is Kim iets minder enthousiast. "Er zijn dit jaar niet zo veel grote publiekstrekkers als voorgaande jaren. Dat vind ik wel jammer, maar desondanks vermaak ik me meer dan uitstekend."

Directeur van Lowlands Eric van Eerdenburg heeft eerder aangegeven dat de organisatie niet in staat is geweest grotere bands naar het festival te krijgen. Van Eerdenburg zegt dat er dus geen sprake is van een Lowlands die teruggaat naar haar roots als broedplaats voor muzikaal talent. Kritiek werd vooral geuit op de relatief hoge ticketprijs.

De grootste Nederlandse band die zaterdag speelde was Within Temptation. De metalband kreeg de hele Alpha-tent, de grootste tent op het terrein, aan het rocken. Een klein uurtje later speelde de Vlaamse Selah Sue haar warme, energieke soulklanken.

Een bijzondere verschijning in de Grolsch-tent zaterdag is Seasick Steve, een bejaarde, bebaarde bluesrocker. Steve is al sinds zijn veertiende als muzikant aan het touren, maar werd pas op zijn 66e ontdekt. Seasick Steve stond zaterdag met zijn zeventig jaar voor een afgeladen Grolsch-tent te spelen als een echte ster.

Voor mensen die ook even wat anders wilden dan bandjes kijken, werd er in de Mike een workshop stand-up comedy gegeven. Na het lachen, gieren en brullen was het ook mogelijk om lekker te ontspannen bij verschillende films die in de Echo gedraaid werden.