Leonardo DiCaprio opnieuw in western

Leonardo DiCaprio heeft zijn oog laten vallen op een rol in The Creed of Violence, de nieuwe film van Todd Field. Nadat eerder al bekend werd dat DiCaprio een schurkenrol speelt in Quentin Tarantino's Django Unchained, zal de acteur ook in de western van Field te zien zijn, aldus de LA Times. 

Creed of Violence speelt zich af tijdens de Mexicaanse revolutie van 1910, gezien vanuit het oogpunt van een illuster duo: Rawbone, een geharde crimineel, en John Lourdes, een FBI-agent. Rawbone wordt gesnapt bij het smokkelen van munitie en krijgt, om uit de gevangenis te blijven, een deal aangeboden. Informatie over criminele activiteiten in ruil voor immuniteit. Rawbone en Lourdes gaan samen de Mexicaanse onderwereld in. Een slangennest vol met smokkelaars, professionele moordenaars en ander tuig. Wat Rawbone niet weet, is dat Lourdes een geheim met zich meedraagt. Lourdes is namelijk Rawbones zoon. 

Creed of Violence is gebaseerd op het gelijknamige boek van Boston Teran uit 2010. Geruchten gaan inmiddels dat DiCaprio een hoofdrol aangeboden heeft gekregen. We wachten in spanning af of hij een crimineel of een wetsdienaar gaat vertolken.