Jezus fotosessie zorgt voor controverse

Een foto met daarop Ricky Gervais die een doornen kroon en een microfoonstandaard over zijn schouders draagt als een kruis, is afgewezen door het Rolling Stone magazine. De foto zou op de cover verschijnen.

"De foto was gemaakt voor Rolling Stone Magazine maar ik denk dat ze hebben besloten, dat de afbeelding te heftig was voor hun smaak", zegt de regisseur cq acteur in een interview op het blog van de Huffington Post.

Gervais geeft toe dat Rolling Stone om een alternatief vroeg toen hij een omschrijving van zijn Jezus afbeelding gaf.

"Ze hadden graag gekozen voor een andere afbeelding van mij, maar aangezien ik ze die niet gaf, hebben ze gekozen voor Rihanna. Haha. Dat vind ik wel zo eerlijk. Ik blijf bij mijn keuze." aldus de komediant.

Gervais heeft via de site van Huffington Post lezers opgeroepen te kiezen tussen de Jezus foto en een afbeelding van Gervais als een clown met een pistool in zijn mond. De foto die het meest wordt gekozen zal als poster dienen voor zijn komende stand-up tour.

John Nolte, uitgever van de Big Hollywood website vroeg aan Gervais hoe hij aan het bijschrift, "Sta op voor wat je gelooft", voor zijn religieuze afbeelding was gekomen.

Nolte: "Bedoelt hij niet 'wat geloof je niet?’. Inderdaad, hij gelooft niet. Dat is, waarom ik Gervais een evangelische atheïst noem. Hij is zo'n eigenwijze ongelovige die constant zijn ongelovigheid aan je probeert op te dringen. Hij is zoals een Moonie zonder de charme, bloemen of een vliegveld."

Gervais kreeg ook al kritiek te verduren vanwege zijn nieuwe komedieserie Afterlife. In de serie draait het om een ongelovige man die na zijn dood God ontmoet. Servais omschrijft zijn rol van almachtige als "een bijdehante arrogante klootzak" (zijn woorden).

"Ik kan dit niet winnen. Mijn film the Invention of Lying speelde af in een alternatieve wereld zonder God. Dat was ook een atheïstische komedie. Het lijkt dat het wel of niet bestaan van God geen invloed op mijn werk heeft, of het nou om een atheïstische komedie gaat of niet. Het is er één. Omdat ik het heb geschreven, begrepen?" aldus Gervais op zijn officiële website.