Moordenaar Victor 't Hooft gepakt op A12

De voortvluchtige Remond P., die werd gezocht voor de moord op de Haagse vastgoedhandelaar Victor 't Hooft in 2007, is donderdag opgepakt. Een arrestatieteam hield hem aan op de A12 bij Nootdorp, laat het Openbaar Ministerie in Den Haag weten. Om hem aan te kunnen houden heeft de politie geschoten. P. werd in zijn onderlichaam geraakt.

P. werd een maand geleden veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf door het gerechtshof in Den Haag. Omdat hij voortvluchtig was, werd hij op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. Daarop staat dat de 43-jarige P. gewelddadig en vuurwapengevaarlijk is. De rechtbank sprak hem in 2009 vrij wegens gebrek aan bewijs. Sindsdien was hij op vrije voeten.

De 47-jarige 't Hooft werd in november 2007 doodgeschoten bij zijn woning aan de Haagse Bezuidenhoutseweg. De sporen die van P. zijn gevonden op de plaats van de moord waren voor het hof genoeg bewijs om hem in hoger beroep te veroordelen. Een medeverdachte van P. werd in hoger beroep weer vrijgesproken.

Volgens justitie ging het om een liquidatie, maar onduidelijk is wie de opdrachtgever is geweest. Ook over het motief wordt in het duister getast. P. heeft altijd ontkend dat hij de schutter was.