'Bloedige aanslag was wraak voor dood Bin Laden'

De Pakistaanse Taliban heeft vrijdag gesteld dat een bloedige aanslag in het noordwesten van het land een eerste wraakactie is voor de dood van de terrorist Osma bin Laden.

Er komen meer en grotere aanslagen in Pakistan en Afghanistan voor het martelaarschap van Bin Laden, dreigde een woordvoerder van de extremistische groepering, Ehsanullah Ehsan, in een gesprek met het Franse persbureau AFP. Bin Laden werd 2 mei door Amerikaanse commando's in Pakistan om het leven gebracht.

Bij de aanslag op een trainingscentrum voor een speciale paramilitaire eenheid, de Frontier Constabulary, in het noordwestelijke Charsadda zijn vrijdag zeventig doden en talrijke gewonden gevallen. Dat heeft de plaatselijke politie laten weten. De dader reed op een met explosieven beladen motorfiets en blies die op toen tientallen mannen die een opleiding bij de eenheid volgden, stonden te wachten op vervoer om met verlof te gaan.

Charsadda ligt ongeveer 150 kilometer ten westen van de hoofdstad Islamabad in het door extremistisch geweld en stammenstrijd geplaagde noordwesten van het land.