Jeremy Renner wordt Jason Bourne

Nadat eerder al gemeld werd dat Jeremy Renner de favoriet was om de rol van Jason Bourne te spelen, lijkt dat nu bevestigd te worden. Filmstudio Universal heeft Jeremy Renner namelijk gevraagd om Jason Bourne te spelen in The Bourne Legacy. Renner, bekend van films als The Hurt Locker en The Town, tekent het contract waarschijnlijk snel, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

In de eerste drie Bourne-films was Matt Damon te zien als Jason Bourne. De acteur paste voor het vierde deel, omdat regisseur Paul Greengrass niet meewerkt aan The Bourne Legacy. Hij regisseerde de laatste twee Bourne-thrillers. De vierde Bourne-film wordt geregisseerd door Tony Gilroy, die het scenario schreef voor de eerste drie Bourne-films. Hij schreef en regisseerde eerder al Michael Clayton en Duplicity.

Renner werd al snel genoemd als vervanger voor Damon, evenals Joel Edgerton, Dominic Cooper en Garrett Hedlund. Met name Joel Edgerton was de persoonlijke favoriet van regisseur Gilroy, maar uiteindelijk werd het toch Renner. Het zal meespelen dat Renner vorig jaar werd genomineerd voor een Oscar voor zijn rol in het oorlogsdrama The Hurt Locker, en dit jaar kreeg hij een Oscarnominatie voor zijn bijrol in de thriller The Town. Verder is hij in het najaar te zien in Mission: Impossible - Ghost Protocol, en kunnen we hem ook verwachten in Hansel and Gretel: Withch Hunters en The Avengers


Jeremy Renner (Foto: Novum)