TMF maakt nominaties TMF Awards bekend

Voormalig televisiezender TMF heeft vandaag de genomineerden bekendgemaakt voor het jaarlijkse TMF Awards Festival. Op de persconferentie maakte Marco Borsato eveneens de vier genomineerden bekend voor zijn Borsato Award, die uitgereikt wordt aan de grootste belofte voor de toekomst.

Sinds 2006 heeft de Nederlandse zanger zijn eigen award in overleg met TMF. Hij stapte uit de competitie met 21 awards en gaf anderen de kans. Dit jaar zijn de genomineerden Krystl, Go Back To The Zoo, MakeBelieve en Ben Saunders. Krystl en Ben treden ook samen met Borsato op tijdens zijn concerten in het Gelredome in mei.

Marco over de genomineerden: "Krystl heb ik gekozen omdat zij een geweldige zangeres is. Ze is een ruwe diamant, die alleen het juiste licht nog nodig heeft. MakeBelieve heeft daarentegen een enorme fanbase door het goed gebruik van social media. Dat gecombineerd met een uniek stemgeluid hebben ze echt iets eigens. Ben Saunders is de man waar niemand meer omheen kan. Hij heeft een stormachtige carrière achter de rug in korte tijd."

"Go Back To The Zoo was een band waarvan ik het raar had gevonden om niet te nomineren. Ze zijn eigenlijk al de award ontgroeid, doordat ze een enorm breed publiek aanspreken. Niet alleen de alternatievelingen, maar ook de mainstream," vervolgt Borsato. Ook maakte de zanger van de band bekend dat er binnenkort een re-release van het album Benny Blisto aan zit te komen. Daarbij zit een extra live-dvd van een optreden in het Amsterdamse Paradiso.

Het TMF Awards Festival wordt op 12 juni gehouden op de Amsterdamse Javakade. Optredens zijn er onder andere van De Jeugd van Tegenwoordig, Kane en Go Back To The Zoo. De genomineerden van de awards zijn te lezen op de site van het festival.