Uitslag Real Madrid - Villarreal

Real Madrid heeft vanavond ook zijn negende competitiewedstrijd in het eigen Bernabéu winnend afgesloten. De Madrilenen versloegen Villarreal door een grootse Cristiano Ronaldo met 4-2. De Portugees scoorde drie keer en voerde daarmee zijn seizoenstotaal op naar 22. Real nadert rivaal FC Barcelona door de zege tot op twee punten.

De supporters in het Bernabéu kregen een waar spektakelstuk te zien. Ook Villarreal liet in de eerste helft prima voetbal zien en nam via Ruben Cani en Marco Ruben zelfs tot tweemaal toe de leiding. Ronaldo maakte echter tweemaal de gelijkmaker, waardoor het bij de pauze 2-2 stond.

In de tweede helft was het louter Real wat de klok sloeg. Het elftal van José Mourinho kreeg via de ongelukkig spelende Karim Benzema drie goede kansen, maar de Fransman toonde andermaal aan over weinig vertrouwen te beschikken. Een gebrek aan zelfvertrouwen heeft Ronaldo duidelijk niet. Bij zijn eerste kans in de tweede helft schoot de Portugees uit de draai raak.

In de slotfase liep Real nog uit naar 4-2. De ingevallen Kaká was zichtbaar blij met zijn eerste treffer voor de Koninklijke na langdurig blessureleed. Door de nederlaag verliest Villarreal definitief de aansluiting met het onaantastbare duo Barcelona en Real Madrid. De achterstand van de Submarino amarillo op koploper Barça bedraagt dertien punten.