Toekomst Fallout-MMO in gevaar

De toekomst van Fallout Online lijkt op losse schroeven te staan. De huidige developer van de Fallout-reeks Bethesda is namelijk in een rechtszaak verwikkeld over de serie. De andere partij in deze zaak is Interplay die tot 2004 Fallout onder zijn hoede nam. De eigen wiki van Fallout: The Vault heeft documenten ontvangen die bevestigen dat de rechtszaak nog steeds bezig is.

Bethesda blijft zeggen dat het alle Fallout IP-rechten bezit, het claimt dat Interplay alleen de merknaam heeft gekregen en niets anders. Volgens hen heeft Interplay geen recht om belangrijke kenmerken als the Pip Boy te gebruiken in de MMO. In 2007 verkocht Interplay Fallout aan Bethesda die de apocalyptische open-wereld game Fallout 3 maakte. Maar een voorwaarde van de deal was dat Interplay het recht zou behouden om een Fallout-MMO te maken. In 2009 beschuldigde Bethesda Interplay al van contractbreuk maar dat zonder succes.

In oktober maakte Interplay bekend dat de release van de langverwachte Fallout MMO in tweede helft van 2012 zal zijn. Het bedrijf onthoudt zich van verdere beelden van de game "anything we show will help Bethesda in their fight", aldus de voorzichtige Interplay-president Eric Caen. De toekomst van Fallout Online is nog onbeslist, door de lopende strijd met Bethesda zal het een moeilijk taak voor Interplay worden om de game zonder tegenwerking uit te brengen.