Bert Brussen sliep slecht van 'Brussengate'

Bert Brussen heeft er slecht van geslapen dat hij onderwerp van onderzoek werd van het Openbaar Ministerie (OM). Dat zei de internetjournalist vannacht op Radio 1. In augustus moest hij zich melden bij het 'Team Bedreigde Politici' van de politie om als verdachte verhoord te worden. Op zijn website had hij namelijk een screenshot van een tweet van Mohamed Ghabri geplaatst. Die schreef dat de keel van Wilders doorgesneden moest worden.

Inmiddels wordt Brussen officieel nog verdacht van haatzaaien, maar heeft hij al een tijdje niks meer van het OM gehoord. De gebeurtenissen hebben wel hun spoor nagelaten. "Als ik Twitter ben ik onbewust bezig met of ik iets kan zeggen ja of nee. De weblog-cultuur is toch dat je iemand makkelijk dood kan wensen (ga eens dood!) of zo. Een soort corpsballenhumor. Maar op Twitter lezen allerlei mensen mee die dat misschien niet snappen."

Brussen heeft er ook slecht van geslapen. "Omdat het verschrikkelijk is dat je niks verkeerd hebt gedaan, maar toch aangepakt wordt. En het is ook niet leuk om te lezen dat er mensen zijn die het goed vinden dat ik naar het OM moest."

De journalist is overigens niet van plan een schikking te treffen om er vanaf te zijn. "Dan lijkt het toch een soort van bekennen van schuld. Ik vind dat ik zo sterk sta, dat ik dat niet ga doen. Ook als het maar 1 euro is."