Ghosn: "Renault blijft actief in de F1"

Renault zal nog lang in de Formule 1 actief blijven zo heeft de president-directeur van het bedrijf Carlos Ghosn bekend gemaakt. Wel zal de Franse autofabrikant de strategie gaan herzien door de technologie aan meer teams te gaan leveren.

Afgelopen weekend doken de geruchten op dat Renault van het aandeel in het F1-team afwilde en alleen door wilde gaan als onafhankelijke motorleverancier. De renstal zou dan omgedoopt kunnen worden in Lotus Racing, terwijl het huidige Lotus Racing 1Malaysia Racing Team genoemd zal gaan worden.

Ghosn zegt dat Renault voorlopig nog bij de eigen renstal betrokken zal blijven. "Renault blijft in ieder geval bij het huidige fabrieksteam betrokken. Mogelijk komen er financiële of marketinggerelateerde activiteiten die aansluiten bij onze wensen, maar op dit moment is daar nog niets over te zeggen. Wel zal Renault meer teams van technologie gaan voorzien."

"We zijn niet in de Formule 1 om één specifiek team te bezitten, maar om het merk en de technologie van Renault te promoten. We willen niet meer middelen inzetten dan nodig is om dat doel te bereiken. We kijken dus continu hoe we de kosten en investeringen zo laag mogelijk kunnen houden," zei Ghosn.

Wel sloot hij een naamsverandering van het huidige semi-fabrieksteam naar Lotus-Renault niet uit. "Het Renault F1 Team zou een aanvulling op de naam kunnen krijgen. Aan de andere kant kan de naam Renault ook bij meer teams voorkomen, omdat we niet de suggestie willen wekken exclusief aan één team te leveren."